Header Ads

EZEK a helyek ZÁRNAK be! Íme a lista: Ide 30 napig biztos, hogy nem mehetünk:


Számos intézkedést tartalmaz az éjjel megjelent kormányrendelet a szigorú járványügyi intézkedésekről. Sokan kérdezik, hogy akkor most hova nem lehet menni, mi zár be, mi nem, tervezhetek-e a hétvégére a gyerekkel kirándulást a vadasparkba, vagy máshova. A kormányrendeletet tartalmával részletesen ide kattintva olvashat, alább pedig megmutatjuk azokat a helyeket, amik biztosan zárva lesznek 30 napig, legfeljebb a dolgozók lehetnek ott:
Középiskolák, Egyetemek, Kollégiumok (A rektor külön engedélyt adhat a használatukra), Rendezvények (már a megtartásuk is tilos), Sportrendezvények (csak a játékosoknak, és az ott dolgozóknak szabad ott lenni), Szabadidős létesítmények, Fitnesztermek, Fedett uszodák, Közfürdők, Múzeumok, Könyvtárak, Mozik Állatkertek, Vadasparkok, Kalandparkok,Vidámparkok, Korcsolyapályák, Játszóházak.
Éttermek: (csak a megrendelt ételért lehet bemenni)
Szállodák (csak üzleti úton lévőket, oktatási céllal érkezőket és szolgálati érdekből elhelyezett egyenruhásokat, egészségügyi dolgozókat fogadhatnak)
Az előadó-művészet valamennyi ágának fellépése céljából megtartott események, függetlenül azok nyilvánosságától: Színház, Tánc-, zeneművészet eseményei, Cirkusz, Jégpályák, Kép- és hangarchívumok, Közművelődési intézmények, Közösségi színterek, Integrált kulturális intézmények.
Tüntetés – mivel mindenféle gyülekezés tilos.
Üzletek nyitvatartása: Minden üzlet, kivéve a gyógyszertárak és benzinkutak – bezárnak este hétkor és csak hajnali ötkor nyithatnak ki. A nemzeti dohányboltoknak, lottózóknak is be kell zárniuk 19 órakor.
Ami működhet tovább a megszokott rendben, betartva a kijárási korlátozás időkorlátait. Ilyen a:
fodrász,
masszőr,
személyi edző
lehet tartani vallási szertartásokat is
loading...