Header Ads

RENDKÍVÜLI! Lélegeztetőgépre került Orbán Viktor miniszterelnöki megbízottja! A Miniszterelnök pedig..


Lélegeztetőgépre került Orbán Viktor miniszterelnöki megbízottja! A Miniszterelnök pedig.. Mutatjuk a pontos részleteket: Súlyos koronavírus fertőzés miatt kórházban, lélegeztetőgépen van egy miniszterelnöki megbízott. Derült ki sok más mellett a mai Kormányinfón, Gulyás Gergely sajtótájékoztatóján.
„Megfelel a valóságnak, amire utal” – mondta Gulyás, de személyiségi jogok miatt nem árulta el, konkrétan kiről van szó. Azt elmonta ugyanakkor, ez a személy nem került kontaktba egy kormánytaggal sem. Hozzátette, a kormány a jövőben sem ad tájékoztatást arról, hogy korábbi kormánytagok milyen egészségügyi állapotban vannak, személyiségi okokból az illető neve sem hangzott el a tájékoztatón.
Éjszakába nyúló egyeztetéseket folytattak a koronavírus-járvány kezelésének tapasztalatairól, erről számolt be a miniszterelnök Brüsszelben. Nehéz időszak elébe nézünk, de a magyar egészségügy állja a sarat - írta péntek reggeli videója mellé Orbán Viktor. Az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek csúcsértekezlete Brüsszelben zajlik. A magyar kormányfő kifejtette: egész Európában nehéz a helyzet, még Németországban is többen halnak meg, mint Magyarországon. A magyar egészségügy nemzetközi összehasonlításban is állja a sarat. Bízunk az orvosainkban, az ápolóinkban, a járványügyi szakembereinkben és bízunk a határvédelmet biztosító rendőreinkben is - hangsúlyozta.
"Miután a járvány felszálló ágban marad a következő hónapokban is, ezért nehéz ősz és talán még nehezebb tél elé nézünk. Közeledik a síszezon, de tegnap este részletesen megismerve az európai helyzetet, azt javaslom, hogy ne tervezzenek a síszezonban külföldi utazásokat" - üzente Orbán Viktor.
loading...