Header Ads

Lehet, hogy idén elmarad a halottak napja is! Nem róhatjuk le kegyeletünket a szeretteinknél? ERRE kell felkészülni a következő hetekben az országban:


November elseje mindenszentek ünnepe, másodika pedig a halottak napja a keresztény világban. Mindenszentek (latinul Festum Omnium Sanctorum) a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja. A protestantizmus az elhunytakról emlékezik meg ilyenkor. Az ezt követő halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való általános megemlékezéssé. Idén a koronavírus második hulláma, viszont a megemlékezéseket is keresztbe vágta. Müller Cecília nemrég bejelentette, hogy a csoportosulások elkerülése érdekében a zászlófelvonáson és a díjátadásokon kívül nem lesznek központi ünnepségek október 23-án. Így látható, hogy a Mindenszentek ünnepe és halottak napja sem lesz az eddig megszokott. A szomszédos Szlovákiában Igor Matovič miniszterelnök azt mondta: “Biztos vagyok abban, hogy az elhunytak megbocsátják nekünk, ha néhány héttel elhalasztjuk” A szlovák kormányfő szerint ha az emberek mindenszentek ünnepén nem maradnak otthon, az hatalmas kockázatot jelent.
Lesznek korlátozások Magyarországon?
Erről még nem tudni semmi biztosat, feltehetőleg az Operatív Törzs a közeljövőben fog tájékoztatást adni. Viszont jó ötlet lehet a köztemetők nyitvatartásának módosítása, csökkentve a minden évben megszokott nagy tömeget. forrás
loading...