Header Ads

KESERŰ FORDULATOT VEHET a járvány! ÚJRA JÖN A KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS ÉS VÁSÁRLÁSI IDŐSÁV!? Szomorú dolgot jelentett be ezzel kapcsolatban a magyar kormány:


A koronavírus-járvány súlyosbodására számít a nemzetközi trendek alapján a Magyar Orvosi Kamara (MOK), ezért azonnali szigorításra szólítják fel a magyar kormányt. Úgy látják, hogy ha ez nem történik meg, több ezres új fertőzésszámmal, több százas napi halálozással kell szembenéznie Magyarországnak: A MOK figyelmeztetése aznap érkezett, amikor minden eddiginél magasabbra, 63 főre ugrott a koronavírusban elhunytak hivatalos száma és egyébként uniós összevetésben a harmadik legmagasabbra ugrott az utóbbi 14 nap 100 ezer főre vetített halálozása,írja a portfolio.hu. A kamara weboldalán többek közt a következő fontosabb intézkedéseket javasolja: A tömegrendezvények engedélyezése terén jóval szigorúbb és következetesebb szabályozást szeretnének, megtartásuk esetén a maszkviselés és távolságtartás jelenleginél szigorúbb szabályozását és ellenőrzését kérik (ezzel arra utalnak, hogy ha már engedélyezik az ilyen eseményeket, akkor szerezzenek érvényt a hatóságok annak a minapi szigorításnak, hogy kötelező a maszkviselés a szabadtéri és sportrendezvényeken).
Úgy látják, a vendéglátó- és szórakozóhelyek nyitvatartását és vendégszámát tovább kell korlátozni. Szerintük szükség van a járványügyi szempontból leginkább veszélyeztetettek, idősek védelmét szolgáló felhívásokra és intézkedésekre, így például a számukra biztonságosabb bevásárlást biztosító idősávok mielőbbi visszaállítására, szeretnék, ha a 65 év feletti egészségügyi dolgozók saját döntésük szerint az ellátásból visszaléphessenek, illetve kérik az egészségügyi dolgozók rendszeres szűrését. A MOK úgy látja, hogy a fentiek hiányában hamarosan a járvány tömeges fertőzésekkel járó szakaszával kell szembenéznünk, potenciálisan napi több ezer új fertőzéssel és akár több százas nagyságrendű halálozással. Hozzáteszik: Ehhez az egészségügy túlterhelése és az egészségügyi dolgozók tömegeinek megbetegedése miatt, a megfelelő ellátás hiányában egyéb betegségben elhalálozók száma is hozzáadódik majd. A kötelező maszkhasználat általánossá tételét és lehetőleg az őszi szünetben a mobilitás csökkentését a kormány is kérte az emberektől, de a jelek szerint a MOK ennél jóval szigorúbb és hathatósabb intézkedéseket szorgalmaz a halálozások meredek felfutásának és az egészségügy túlterhelődésének elkerülése érdekében. Forrás
loading...