Header Ads

Íme az Operatív törzs MAI FONTOS bejelentései!! Müller Cecília közölte AZT, amire SENKI NEM számított! - Hát EZ IS eljött??!


Egyre több az elhunyt, egyre többen vannak kórházban a koronavírus miatt is. Mi lesz most? Az operatív törzs sajtótájékoztatóján a friss tudnivalókról adtak hírt. Müller bejelentette, hogy október 23-án csak csak a díjátadót és a zászlófelvonást tartják meg, nem lesznek központi ünnepségek. Mutatjuk a részleteket pontról pontra:
Az operatív törzs tájékoztatóján elhangzott: Müller Cecília ismertette az elmúlt 24 óra adatait: 920 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 40 782-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 27 idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 1023-ra emelkedett, 12 164-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 27 595. Az elhunytak között öt főnél állapítottak meg tüdőgyulladást a halál okaként, míg az elhunytak felénél szív-és érrendszeri betegség volt a háttérben. Anyagcsere- és daganatos betegek is voltak az áldozatok között. Müller azt mondta, a krónikus betegek feltétlenül keressék a kezelőorvosukat vagy a háziorvosukat, életbevágó, hogy ezeket a betegségeket karbantartsák. Felhívta a figyelmet arra, hogy, akik krónikus betegségben szenvednek, azoknak ajánlja az ingyenes influenzaoltást, azaz, hogy adassák be maguknak.
„A járvány lefolyása rajtunk múlik” – mondta tiszti főorvos. Mindenki tudatosítsa magában, hogy a hozzáállásunkkal tudjuk irányítani a járványt. Emellett újra kiemelte a maszkhasználat fontosságát. Az október 23-ai ünnepségekkel kapcsolatban elmondta, hogy a központi rendezvényeket mérsékelik, csak a díjátadót és a zászlófelvonást tartják meg. Az önkormányzatokat arra kéri, mindenki ezt az irányt tartsa, hogy ne legyen nagy tömeg sehol. A betegek ellátásával kapcsolatban elmondta, hogy immáron nem leszünk importra szorulva a koronavírus elleni gyógyszert illetően. A remdesivir klinikai vizsgálata megkezdődött, többek között a Dél-pesti Centrumkórház, az új János Kórház is részt vesz a klinikai tesztelésben. A remdesivir akár 50 százalékkal is csökkentheti a koronavírus-fertőzöttek esetében a halálos kimenetel arányát –mondta. A határállomásokon egyébként zökkenőmentes a ki- és beléptetés, a teherforgalom számára a röszkei autópálya átkelőn a belépő oldalon 3 órás, a tompai állomáson, szintén a belépő oldalon, ugyancsak 3 órás a várakozási idő, illetve két órát kell várnia annak, aki Beregsuránynál akar belépni Magyarországra – ismertette Kiss Róbert.
Az újságírói kérdésekre adott válaszok:
Az anyák átadhatják a csecsemőnek a koronavírust? Válasz: Nem írtak le olyan esetet, hogy a kismama átadta volna a fertőzést a terhesség alatt vagy a születés után, a szoptatási időszakban. Magyarországon néhány esettel találkoztak csak, hogy kismama fertőződött meg, de egyik esetben sem kapta el a csecsemő.
Milyen elvek szerint folyik az egészségügyi dolgozók átvezénylése? Válasz: A kijelölt Covid-intézményekbe vezényelnek át olyan intézményekből, amik nem koronavírusos-ellátók. 900-1000 fő között van azon egészségügyi dolgozók száma, akik jelenleg másik helyszínen dolgoznak. Nekik külön megköszönte munkájukat Müller Cecília.
Mi a helyzet a szociális intézményekben?
1600 szociális intézményből 52 intézményben van jelen a koronavírus. Átlagosan 5 alatti fertőzötti szám van az egyes szociális intézményekben, s összesen 641 emberről van szó.
A privát PCR-tesztek beleszámítanak a napi tesztek számába? Válasz: Aki jogszerűen végzi ezeket a teszteket, annak az adatai bekerülnek a hivatalos adatok közé.
loading...