Header Ads

HIVATALOS! Ettől a naptól kezdve RENDSZÁMOT KAPNAK a kerékpárosok is! ITT a pontos dátum és a RÉSZLETEK:


Hamarosan RENDSZÁMOT KAPNAK a kerékpárosok is! ITT A dátum és a pontos RÉSZLETEK: Belváros-Lipótváros fideszes polgármesterének kezdeményezésánek fő célja, hogy elősegítse a felelősségteljes, biztonságos közlekedést és a kölcsönös odafigyelést.
Az V. kerületi önkormányzat szeretné elérni, hogy minden Budapesten működő futárvállalkozás tüntessen fel egyedi, jól látható azonosító jelet vagy számot a csomagszállító dobozain. Ennek fontosságát azzal indokolják, hogy az elmúlt időszakban számos baleset történt a kerületben, amelynek kerékpáros vagy robogós futárok is részesei voltak. A csomagszállító dobozokon feltüntetett azonosító jelének hiányában azonban a futárok felelősségre vonása nem megoldható – írja a hirado.hu Szentgyörgyvölgyi Péternek, Belváros-Lipótváros polgármesterének a közleménye alapján.
“Korábban már több futárcég vezetőjét felkértem a békés egymás mellett élés érdekében nélkülözhetetlen fontosságú együttműködésre, azonban egyelőre a közlekedési morál nem változott a futárok körében” – írta Szentgyörgyvölgyi Péter, de hangsúlyozta: az azonosításnak nem a büntetés a célja, hanem az, hogy visszatartó erőként funkcionáljon a közlekedési szabálytalanságok megelőzésében, továbbá, hogy elősegítse a forgalomban való felelősségteljes részvételt. A koronavírus-járvány következtében az elmúlt hónapokban rendkívül megnövekedett az étel- és csomagszállítás iránti igény. A tapasztalatok szerint a készételeket, illetve árucikkeket kiszállító kerékpáros vagy robogós futárok azonban nem minden esetben tartják be a közlekedési szabályokat, ami számos konfliktushoz vezetett. forrás
loading...