Header Ads

Hivatalos! Meg van a koronavírus elleni gyógyszer! Nem fogják elhinni, de ITT alkalmazzák először Magyarországon a gyógyszert:


Meg van a koronavírus elleni gyógyszer! ITT alkalmazzák először Magyarországon a gyógyszert: 12 nap alatt enyhíti a koronavírus-tüneteket a japán antivirális gyógyszer, amelyet elsőként Szegeden alkalmaznak a betegek gyógyításában.
Megnyitották a kiskunhalasi járványközpontot, amely a dél-alföldi régió Covid-központja, oda Szegedről is vezényelnek át orvosokat. Rövidebb gyógyulási idő és kevesebb szövődmény várható a koronavírus elleni gyógyszer, a favipiravirtartalmú Avigan tabletta adagolása mellett, amellyel a Szegedi Tudományegyetem klinikáján az országban elsőként kezdhetik el kezelni a súlyos betegeket – közölte pénteken az egyetem. Lengyel Csaba, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke elmondta, a rendelkezésre álló előzetes klinikai adatok alapján a HECRIN Konzorciumban kezdődött meg a széles spektrumú, japán antivirális gyógyszer, a favipiravir klinikai vizsgálata. Gyors hatású gyógyszer: Az elmúlt fél évben Japánban végzett, tudományosan megalapozott klinikai vizsgálat nemrégiben nyilvánosságra hozott adatai szerint a favipiravirtartalmú Avigan tabletta a kezdődő tüdőgyulladással kezelt, középsúlyos állapotú koronavírusos betegekben megakadályozta a vírus szaporodását, és 12 nap alatt enyhítette az olyan klinikai tüneteket, mint például a láz vagy a légzészavar.
 Az Avigan sikeresen akadályozta meg a betegek állapotának romlását, és ezzel sokuknál elkerülhetővé vált az intenzív terápiás kezelés – tudtuk meg Lengyel Csabától. A gyógyszert kizárólag a kórházban fekvő, súlyos betegeknek adhatják a vizsgálati kritériumok és a vizsgáló orvosok döntése szerint. Lengyel Csaba hozzátette: párhuzamosan a favipiravirhatóanyag-tartalmú gyógyszer magyarországi fejlesztése is zajlik jelenleg, így a szakemberek remélik, hogy hamarosan ennek is elkezdődhet a klinikai tesztelése. A régió központja: Megnyitották a kiskunhalasi járványközpontot, amely a dél-alföldi régió Covid-központja – derült ki az M1 csatorna híradójából. Már megkezdődött a kórházi ápolásra szoruló, koronavírussal fertőzött betegek átszállítása oda más egészségügyi intézményekből. Ott látják majd el a Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megyei betegeket. Orvosokat is átvezényelnek a központba Szegedről, Kecskemétről, Bajáról és Orosházáról is. Frei Norbert, a központ intenzív osztályának vezetője elmondta, három részlegre különítik el a betegeket. Van alacsony kockázatú osztály, ahol a jobb állapotban lévőket kezelik, van egy közepes szubintenzív őrzőjük, valamint egy intenzív osztályuk.
Hőkamerák: Új fejlesztéssel segíti az iskolák vírus elleni védekezését a szentesi KONTASET Kft., a cég fejlesztőmérnökei hőkamerás rendszert építenek ki jövő héttől az intézmények bejáratához.
A kapuk 2-3 másodperc alatt kiírják az alattuk áthaladó diák hőmérsékletét, valamint egy gép hangosan be is mondja majd. 5-6 gyerek hőmérsékletét tudják így egyszerre ellenőrizni.
A kapu 37 fokos testhőmérsékletnél már figyelmeztet pirosan villogva, valamint megszólal egy kakas, egy tehén vagy egy kecske hangja. A fejlesztők ezzel igyekeztek segíteni, hogy a diákoknak könnyebben menjen a járványügyi intézkedések elfogadása. – írja a delmagyar.hu
loading...