Header Ads

Hétfőn elvittem a kisfiamat az óvodába, ahol Ez a párbeszéd hallatszott ki két anyuka között, bár azt hitték nem hallom.. Ezt üzenem annak a két anyukának, akik porrá alázták a gyermekemet azzal, hogy..


Hajósné Nagy Nikolett 3 gyermek édesanya. Nemrég a legkisebb gyereke után ment az egyik vidéki (Szolnoki) óvodába és amikor meghallotta az egyik anyuka megjegyzését, annyira dühös lett, hogy az alábbi sorokat osztotta meg a Facebook-on:
“Az óvodában levő anyukáknak, akik gúnyolódott a gyermekemmel: talán azt hitték, hogy nem hallom, hogy miről beszélnek pedig mindent hallottam. Amikor gúnyos szemmel rámutattak a kisfiamra, és kinevették azért, mert “lányos” zoknit visel, kiirtották belőlem az emberiségbe vetett hitemet. Nos, a fiam 3 éves, szereti a szíveket, szereti a rózsaszín színt, szeret babákkal játszani. De amit a legjobban szeret, hogy saját maga hozza meg a döntéseket. Most pedig saját maga úgy döntött, hogy aznap ezt a piros zoknit fogja viselni. Miért kell arra tanítani a gyermekeket, hogy bizonyos dolgokat csak lányok viselhetnek, míg másokat csak fiúk? Ha a fiam ruhát szeretne viselni, akkor megteheti. Ha nagy bolyhos kalapot szeretne viselni, akkor azt is megteheti. És ha piros szíves zoknit szeretne, akkor azt is megteheti. Megengedem a fiamnak, hogy azt viseljen amit akar, és nem érdekel az olyan emberek véleménye mint te, akik gúnyolódnak vele, vagy diktálni akarnak, hogy mit szabad viselni és mit nem. A kisfiam már elérte azt az életkort, amikor egyedül is képes döntéseket hozni és szeretném, ha saját döntése érvényesülne, nem pedig egy idegen kritikus akarata legyen rá erőszakolva. Ő az én fiam, akit nagyon szeretek. És lehet, hogy neked furcsán hangzik, de akkor is szeretem, amikor szíves zoknit visel. Remélem, hogy te és bárki más, aki azt hiszi, hogy a ruházat, vagy a játékok fogják meghatározni a gyermek jövőjét, el fogsz gondolkodni azon, hogy jobb lenne, ha kritizálás helyett toleránsabbak lennétek.”
- Miután a haragos édesanya közzétette ezeket a szavakat az interneten, rengeteg bátorítást kapott. - Ön szerint helyesen tette?
loading...