Header Ads

RENDKÍVÜLI! ILYEN MÉG NEM VOLT Magyarországon! OLYAN programot indít a kormány, amire még sosem volt példa ezelőtt! ÓRIÁSI segítség MINDEN magyarnak! Íme a részletek:


Otthonfelújítási programot indít a kormány január 1-jétől – jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Azoknak a családoknak, akiknek van gyermekük, és felújítják a lakásukat, a költségek felét átvállalja az állam! Novák Katalin közölte, a legalább egy gyermeket nevelő családok otthonuk felújítási költségeinek a felét átvállalja az állam, legfeljebb három millió forintig. A 2015-ben indított otthonteremtési program új elemének az igényléséhez nem szükséges a CSOK felvétele – fűzte hozzá.
Az előzetes bejelentések értelmében szintén január 1-től vezetik vissza az 5%-os új lakásokra vonatkozó áfát. A mai bejelentéssel így már nemcsak az új lakást vásárló családosok, hanem a használt lakóingatlan tulajdonosai is részesülnek a lakásprogram támogatásaiból.
A MINISZTER A RÉSZLETEKET ISMERTETVE ELMONDTA: HA VALAKI 2021. JANUÁR 1-JE UTÁN FELÚJÍTÁSBA KEZD ÉS GYŰJTI A SZÁMLÁKAT, A KÖLTSÉGEINEK FELÉT AZ ÁLLAM VISSZAUTALJA NEKI, LEGFELJEBB HÁROMMILLIÓ FORINTOT. EZ VONATKOZIK AZ ANYAGBESZERZÉSRE ÉS A MUNKAERŐKÖLTSÉGRE IS. Novák Katalin elmondta, hogy bármilyen felújítást tervez a család, a kormány ezt támogatja, legyen szó energetikai korszerűsítésről vagy a fürdőszoba, illetve a konyha, vagy az önálló otthon felújításáról. Az új támogatási forma azt jelenti, hogy egy hatmillió forintos otthonfelújításnál hárommillió forintot spórolhat meg minden gyermekes család – közölte. Hangsúlyozta, az otthonfelújítási program felülről nyitott lesz, a forrásokat az igényekhez igazítják. A miniszter kérdésre válaszolva azt mondta, a részletszabályok kidolgozásáig még türelmet kér, várhatóan néhány héten belül mindenki megismerheti a támogatás részletes feltételeit. Azt mondta, már érdemes most megállapodni a felújítást vállaló szakemberekkel, mivel feltehetően sokan kívánnak majd élni a lehetőséggel. Miniszterként azon dolgozik – mondta -, hogy Magyarország legnagyobb otthonteremtési programja valósulhasson meg. Emlékeztetett arra is, nemrég jelentették be, hogy az új építésű otthonok értékesítésének áfatartalmát 27 százalékról 5 százalékra csökkentik január 1-jétől. Azok a családosok, akik igénybe veszik a csokot, visszaigényelhetik az 5 százalékos áfát is új otthonuk vásárlásakor. Példaként említette, hogy egy 30 millió forint plusz áfáért hirdetett lakás esetében 6,5 millió forintot spórolhat meg egy család az 5 százalékos áfával, emellett további másfél millió forintot visszaigényelhetnek. Ha tehát csokkal vásárolják az ingatlant, akkor összesen 8 millió forintot takaríthat meg ez a család – mondta Novák Katalin.
loading...