Header Ads

GYÁSZ: Nem fogják elhinni, hogy mennyire fiatal lány hunyt el koronavírusban. Ő a legfiatalabb áldozat eddig Magyarországon! Szomorú, de EZT mondta a fiatal haláláról Müller Cecília: - Egyetértenek vele?


Az elmúlt napon új csúcsra ugrott a halálozások száma: 24-en veszítették életüket a járványban Magyarországon. Ilyen magas még nem volt a halálozási szám a világjárvány kirobbanása óta. A mai adatok szerint elhunyt egy 21 éves fiatal lány is, aki eddig a legfiatalabb magyarországi áldozat.
A napi közlemény nem tér ki a fiatal áldozatra, de a 21 éves koronavírusos nő a koronavirus.gov.hu weboldalon feltöltött táblázat szerint alapbetegségekkel küzdött: Súlyos trombocitopénia (alacsony vérlemezke szám), agyállományi vérzés - ezeket sorolták fel a kormányzati oldalon.
Müller Cecília az operatív törzs tájékoztatóján elmondta: a 24 elhunyt életkora széles határok között mozog. A 21 éves elhunyt nő egy „gyors lefolyású, tragikus, az élettel összeegyeztethetetlen” betegségben hunyt el. Közölte, hogy halála után csak a laboratóriumi vizsgálat igazolta nála a pozitivitást, de nem gondolják, hogy a koronavírus-fertőzés lehet a halál oka. De elmagyarázta, hogy ha valaki pozitívnak bizonyul koronavírustesztre a halála után, azt a koronavírusos halálesetek közé számolják. A jelenlegi adatok szerint: 33 114-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytak száma 877-re emelkedett, 9149-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 23 088. nAz aktív fertőzöttek 35 százaléka, az elhunytak 49 százaléka, a gyógyultak 33 százaléka budapesti, 656 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 41-en vannak lélegeztetőgépen, hatósági házi karanténban 20 319-en vannak. A mintavételek száma 781 023-ra nőtt.
loading...