Header Ads

FRISS!! Megszavazták! Mától, azaz Október 23-tól megváltozik a maszkviselés szabálya, ami MINDEN magyart érint! ITT vannak a FONTOS RÉSZLETEK:


Szigorít a magyar kormány: a sporteseményeken és a „szabadtéren megtartott gyűléseken” is kötelező lesz a szájmaszk viselése. De más változások is történtek:
Tehát az október 23-ai eseményeken már maszkban kell lenni, ahogy a hétvégi Fradi-Újpesten is, ahova körülbelül 20 ezer néző lesz.
(A játékosoknak és a bíróknak nem kell eltakarniuk a szájukat és az orrukat, csak a nézőknek – jelent meg a Magyar Közlönyben. A rendezvények szervezőinek figyelmeztetni kell a részvevőket, hogy a maszkot kötelezően hordaniuk kell és ha valaki nem hajlandó felvenni akkor el kell távolítani az eseményről. A szomszédos országokban a csütörtöki napon ennél jóval szigorúbb korlátozásokat vezetettek be a kormányok. Szlovéniában egy hétig bezárják a nem alapvető fontosságú boltokat, a vendéglátóhelyeket és a hoteleket, néhány kivétellel pedig az óvodákat és a diákotthonokat.
Szlovákiában pedig hétfőtől egy hónapra bezárnak az iskolák és már szombaton kijárási tilalom lép életbe a koronavírus által leginkább érintett négy északi járásban, majd november 2-tól két hétig ez az egész országra kiterjed.
loading...