Header Ads

Előkerülhetett Bogdán László búcsúlevele. A tartalma mindenkit LESOKKOLT, készüljenek fel önök is:


„Magyarország nem fekete vagy fehér! Attól szép a nemzet, hogy sokszínű!” – mondta nemegyszer az idén nyáron tragikusan elhunyt cserdi polgármester, Bogdán László. Nos, a kép valóban nem fekete-fehér az időközi polgármester-választás előtt. Megtudtuk, hűtlen kezelés miatt nyomozást folytat a helyi önkormányzat fejlesztései kapcsán a rendőrség.
Az ország egyik legismertebb cigány embere, sőt, az egyik leginkább szeretett polgármestere volt egy személyben. Bogdán László halálhíre villámcsapásszerűen, sokként érte az érdeklődő közvéleményt július 14-én. Cserdi polgármestere 46 éves korában önkezével vetett véget az életének.
A faluban vasárnap időközi polgármester-választás lesz, két indulóval: Panek Józseffel, egy Cserdiben született nyugalmazott rendőrrel és Bogdán Gyulával. Bogdán az elhunyt polgármester legidősebb öccse; négyen voltak testvérek, mindannyian fiúk. Bogdán Gyula a falu gondnokaként dolgozik. Azt ígéri a cserdieknek, hogy folytatja, amit a bátyja elkezdett. (Bár többen úgy vélekednek, a nagy médiaszerepléseknek vége lesz, mert Bogdán Gyula nem alkalmas rá.) Két rossz közül kell választani?
A falubeliek szerint két rossz közül kell majd választaniuk, mert Panek József ugyan jóval tanultabb ember, mint Bogdán, de az ő megválasztása szerintük mindenképpen növelné a feszültséget. Viszont biztos, hogy Panek bekerül a helyi testületbe. Tavaly ősszel ugyanis indult képviselőjelöltként is, de éppen lecsúszott a szavazáson a befutó helyről. Viszont a testületbe be nem jutottak közül rá voksoltak a legtöbben. S mivel más családtagok mellett Bogdán Gyula is képviselő, ha ő nyeri a vasárnapi választást, akkor Panek kerül a helyére.
Búcsú, levél:
A cserdiek egy búcsúlevélről is beszélnek, amelyet Bogdán László hagyott hátra. És amelyben e szempontból állítólag legalább két érdekes részletet tartalmaz. Egyesek tudni vélik, az állítólagosan eltűnt pénzekről is állhatott benne valami. De szóbeszéd tárgya, hogy Bogdán László megnevezett benne valakit, akit kérdezhet majd a történtekről a rendőrség. Kérdés, ebből mennyi az igazság.
Tény viszont, hogy a Bogdán László halála miatt megindított közigazgatási eljárás lezárult, és egyértelműen tisztázta az önkezűséget. „A haláleset körülményeit a Szigetvári Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálta, amelyet lezártak. A vizsgálat során bűncselekmény gyanúja nem merült fel” – írta megkeresésünkre a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.
Ennek ellenére Cserdiben jó néhányan nem hisznek az öngyilkosságban. A legtöbb helyi viszont azt mondta, ebbe már bele kell nyugodni, megtörtént, és “nem is az első eset volt, hogy a Laci megpróbálta”. Azóta mintha megállt volna az élet Cserdiben. Viszont bárki is legyen a két induló közül, de a vasárnap befutó új polgármester nehéz örökséget vesz majd át. Ám az sem kétséges, Bogdán László emlékezete sokáig megmarad.
loading...