Header Ads

55 és 78 ÉV KÖZÖTTIEK FIGYELEM! SÚLYOS közleményt tett közzé pár perce Müller Cecília a számotokra! "Életbevágóan fontos, hogy ez a korosztály, ne.."


55 és 78 ÉV KÖZÖTTIEK FIGYELEM! SÚLYOS közleményt tett közzé pár órája Müller Cecília a számotokra: Müller Cecília azt kéri a magyaroktól, hogy ne fáradjanak bele a járványügyi intézkedésekbe, majd részletezte, hogy az 55 és 78 év közöttiek az alábbi dologra nagyon figyeljenek:
Ma is megtartotta televíziós tájékoztatóját az Operatív Törzs, és a közérdekű információk sorában új ismerettel is gazdagodtunk. Például azzal, hogy a szakellátásban igyekeznek a lehető legkésőbb lélegeztetőgépre tenni a koronavírusos betegeket, mert a klinikai tapasztalatok szerint ezzel növelhető a túlélési esély. 1820 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 56 098 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 38 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1390 főre emelkedett, 16 007 -en pedig már meggyógyultak. 
Ők 55 és 78 év közöttiek voltak, kivétel nélkül krónikus betegségben – daganat, légzésszervi betegség, anyagcsere – szenvedtek. Több páciens esetében többféle betegséget is be tudtak azonosítani, ami növeli a súlyosabb lefolyás, adott esetben a tragikus végkimenetel kockázatát. Müller Cecília kiemelte, hogy a nem karbantartott betegségekre – például az elhízásra – muszáj jobban odafigyelni. Létfontosságú lehet e betegségek “karbantartása”, hogy rendszeres kontroll alatt legyenek, ennek érdekében pedig sokkal többször kell háziorvossal, kezelőorvossal konzultálni, mint nem pandémiás időkben.
loading...