Header Ads

Müller Cecília: "Már fiatalok is vannak lélegeztetőgépen! És ez még NEM minden. A következő létfontosságú dolgokat jelentette MOST be a főorvos asszony:


Müller Cecília tiszti főorvos kérdésre válaszolva elmondta, hogy fiatalok is vannak lélegeztetőgépen a koronavírus szövődményei miatt. 951 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 20 450 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 702 főre emelkedett!
A tiszti főorvos a tájékoztatón elmondta, hogyan zajlik majd az influenza elleni oltás beadása, valamint a helyes maszkhasználatról is beszélt. Részletezte ezek mellett, hogy ha valaki nem engedelmeskedik a tömegközlekedési jármű vezetőjének, és nem tesz fel maszkot, továbbá a járművet sem hagyja el felszólításra, úgy közérdekű üzem akadályozása miatt eljárás indul ellene. ITT olvashatja el a részleteket, élőben közvetítettük az operatív törzs tájékoztatóját. Müller Cecíliához érkezett egy sajtókérdés, ami így hangzott:
Mennyire jellemzőek az atipikus esetek, amikor fiatal, egészséges embereknél okoz súlyos bajt a vírus?
A tiszti főorvos azt válaszolta, hogy nem jellemző, de van olyan eset, amikor fiatal ember nagyon súlyosan betegszik meg. Most is van néhány, egyébként egészséges embertársunk lélegeztetőgépen. De a gyógyulási esélyek most jobbak, hiszen többet tudunk a kórokozóról, valamint a terápia is változott!
Forrás: hvg.hu
loading...