Header Ads

Müller Cecília: "A járvány ideje alatt nem javaslom a menyasszonytáncot sem, mert..." DÖBBENETES miket mondott MÉG: - Ön egyetért?


Marad a vonatozás, meg a menyasszony cipőjéből kiinni az após savanyú borát. Rokonlátogatáskor, az idősek védelme érdekében javallott a maszkhasználat, ahogy esküvőn is, köszöntésnél – magyarázta Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai tájékoztatóján, egészen részletekbe menően külön kiemelve:
A MENYASSZONYTÁNC EGYÁLTALÁN NEM JAVALLOTT JELEN HELYZETBEN.
Müller Cecília ismertette a reggeli járványügyi számokat, elárulta, 35-en vannak jelenleg lélegeztetőgépen, a legutóbbi 8 elhunyt közül 48 éves volt a legfiatalabb, de ő is krónikus betegséggel küzdött. Megjegyezte, az elhunytak leginkább szív- és érrendszeri, daganatos és cukorbetegségben szenvedtek. A mintavételekről szólva elmondta, azok zöme térítésmentes, a gyanús esetek tesztelését továbbra is az állam finanszírozza. Járványügyi védekezésileg Müller Cecília azt tanácsolta, hogy
mindenki tartsa be a higiéniás szabályokat;
láz, légúti betegség esetén ne menjünk közösségbe;
a szülők csak egészséges gyermeket engedjenek óvodába, iskolába;
sorbanálláskor, taxiban, liftben is érdemes maszkot viselni.
Arról, hogy 14 napról 10 napra csökkent a karanténidő, azt mondta, számos országban alkalmazzák ezt a módszert, 5-6 nap a lappangási idő, ha a járványügyi megfigyelés alatt tünetek jelentkeznek, szólni kell a háziorvosnak. A tisztifőorvos szerint közösségi terjedés tapasztalható jelenleg, nem gócosan van jelen a járvány. Úgy látja, felkészült az egészségügy, az ágyak 47 százaléka üres. Újságírói kérdésre kifejtette, a maszkok nem minősülnek veszélyes hulladéknak, csak azokat kell így kezelni, melyeket az egészségügyben használnak.
loading...