Header Ads

JELENTŐS fizetésemelést kapnak a parlamenti képviselők. Mindegyiküknek Ennyivel emelkedik a fizetése. Sokmindenre fel voltunk készülve, de erre nem! Mutatjuk a pontos számokat:


Válság ide, válság oda - Jelentősen nőtt a képviselők fizetése. Mutatjuk mennyivel: A koronavírus okozta válság ellenére Magyarországon emelt fizetések érkeztek a honatyák számláira – írta meg az Mfor. Mutatjuk a pontos számokat:
A portál emlékeztet, hogy 2018-ban a közszféra egyes ágazatának dolgozói után a képviselők saját fizetésük felzárkóztatását is időszerűnek látták. Ezért egy egyszeri augusztusi emelést követően az országos bruttó átlagbér éves változásához rögzítették a fizetést. Mivel tavaly jelentős mértékű emelkedés történt Magyarországon, a honatyák fizetése sem elhanyagolható mértékben nőtt.
Az Mfor hangsúlyozza, hogy azóta beütött a koronavírus-járvány, és néhány országban a vezetők saját juttatásaikat is megvágták a rendkívüli helyzetre való tekintettel. Magyarországon ezzel szemben április elején 11,4 százalékkal magasabb fizetést kaptak az állami vezetők. 
Így a képviselői alapbér - mivel az átlag háromszorosa - 989 700 forintról 1 103 400 forintra emelkedett, vagyis már nincs olyan képviselő a parlamentben, akinek kevesebb szerepelne a bérlapján egymillió forintnál. Ebből - a családi adókedvezmények nélkül - 733 761 forintot vihetnek haza, ami 75 610 forinttal több nettót jelent.
Az emelés után a legmagasabb fizetés, melyet Kövér László házelnök kap meg, bruttó 2 979 180 forint, vagyis nettó 1 981 150. Ez egyik hónapról a másik 200 ezer forinttal több keresetet jelent. Vannak azonban még szerencsésebbek.
Az a képviselő, aki egyben a kormány tagja is, mindkét posztért felveszi a juttatást. Összesen így havi 3 308 600 forintért végzi a munkáját, ebből családi kedvezmények nélkül minimum 2 199 824 forintot vihet haza. A miniszterek közül Szijjártó Péter, Rogán Antal, Nagy István és Gulyás Gergely így havi 225 838 forinttal több pénzből gazdálkodhat már áprilisban. írja az atv.hu
loading...