Header Ads

ITT a védőoltás, amit MINDENKINEK be kellene adni a koronavírus-járvány alatt! - ÖN beoltatta már magát EZZEL?


Különösen nagy jelentőssége lesz idén ősszel annak, hogy valaki beadatta-e az influenza elleni védőoltást: hiszen aki védett a szezonális betegséggel szemben, de mégis tüneteket tapasztal, annál legalább azt az egyet ki tudják zárni. A vakcinák tömeges beadása megkönnyíti az egészségügyi ellátórendszer dolgát is. Főképpen a veszélyeztetett korosztálynak lenne fontos beadatnia a védőoltást, ám mint kiderült, a 65 év feletti magyaroknak csak kb. a negyede oltatja be magát influenza ellen. Talán most változtathat a trenden az is, hogy a kormány ingyenessé tette a vakcinákat. A védőoltást mindenkinek ajánlott beadatni, nemcsak a saját, de a szeretteink védelmében is, de kik azok, akiket a legjobban védhet – vagyis, kinél a legnagyobb a szövődmények kialakulásának rizikója?
Az öt éven aluli kisgyermekeknéla 65 éven felüli időseknéla várandós kismamáknál (illetve a frissen szült anyukáknál) – esetükben a védőoltás a magzatot, újszülöttet is védiaz idősotthonban vagy más, hosszú távú gondozási ellátást nyújtó intézményben élőknéla krónikus betegeknél (pl. az asztmásoknál, diabéteszeseknél, máj- és vesebetegeknél stb.)-írja a https://www.egeszsegkalauz.hu/
Influenzaoltás: kinek jár ingyenesen? A térítésmentes védőoltásra jogosultak a 60 évesnél idősebbek egészségi állapotuktól függetlenül, továbbá többek között az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, a veleszületett vagy szerzett immunhiányos állapotban szenvedők, a várandósok, valamint azok a hathónaposnál idősebb, de háromévesnél fiatalabb csecsemők és gyermekek, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek.
loading...