Header Ads

HIVATALOS: ÍGY korlátozhatják hamarosan az idős sofőröket itthon: - Ki az, aki egyetért az alábbi korlátozásokkal?


Hivatalos: ÍGY korlátozhatják az idős sofőröket itthon: - Ki az, aki egyetért az alábbi korlátozásokkal? Kitilthatja az autópályákról, vagy nappali vezetésre korlátozhatja a háziorvos az idős sofőröket. Mutatjuk a pontos részleteket:
Miután a napokban elterjedt a világhálón egy videó arról, ahogy egy autós a forgalommal szemben hajtott fel az M4-esre, újra vita robbant ki az idős sofőrök körül.
A témával az RTL Híradó is foglalkozott: a csatorna riportjában leszögezték, a háziorvosok nem lehetnek elnézőek az idős sofőrökkel szemben, mert egy egészségi állapotból fakadó baleset esetén nekik is vállalniuk kell a felelősséget. Amennyiben egészségügyi állapotuk indokolja, akár kitilthatja az autópályákról, vagy nappali vezetésre korlátozhatja őket, de akár sebességkorlátozás is bekerülhet a jogosítványukba, amit 70 év felett egyébként is alkalmanként legfeljebb két évre hosszabbítanak meg.
Az RTL megszólaltatta a Magyar Autóklub közlekedési szakértőjét, Lovas Károly Róbertet, aki elmondta, hogy ezek a korlátozások ugyanakkor nehezen ellenőrizhetőek, mivel a rendszámtábla semmilyen utalást nem tesz rájuk. A belügyminisztérium statisztikája szerint 2016-ban 2895 közúti baleset történt, ebből 326 róható fel a 60-70 év közötti korosztálynak, további 210 esetben volt 70 év feletti az elkövető. 
- Önök mit gondolnak, indokolt az idős sofőrök korlátozása hazánkban?
forrás: Vezess.hu
loading...