Header Ads

Ezt nem akartuk hallani! NAGY BAJ VAN!? OLYAT jelentettek be MA REGGEL A koronavírussal kapcsolatban, amit NEM AKARTUNK HALLANI:


894 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 26 461főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 765 főre emelkedett, 5890-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 19 806 fő. Az aktív fertőzöttek 37%-a, az elhunytak 53%-a, a gyógyultak 38%-a budapesti. 773 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen. Vörös listára tette Magyarországot az Európai Unió Újabb négy országot vett fel a vörös listára az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC).
Hollandia, Izland, Dánia és Magyarország is bekerültek a vörös listás országok közé. A döntést az indokolja, hogy ezekben az országokban az új koronavírusos megbetegedések száma 100 ezer emberre kivetítve meghaladja a 120 főt. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ vörös listáján jelenleg a következő országok találhatóak (zárójelben megadva az elmúlt 14 nap 100 ezer főre vetített új megbetegedéseinek a száma): Spanyolország (320) Csehország (267) Franciaország (235) Luxembourg (189) Belgium (171) Hollandia (171) Izland (128) Dánia (128) Magyarország (127).
A lista szerint ezzel hazánk a kilencedik legtöbb új fertőzöttel rendelkező ország Európában, de ez a besorolás csak tájékoztató jellegű. Az ECDC által közzétett besorolás nincs hatással az országok járványügyi védekezésének működésére, viszont a tagállamok előszeretettel használják a statisztikát tájékozódásra, így a lista alapján is eldöntve, mely országok előtt zárják le a határaikat – írja a 24. hu Ahogy hétvégén írtunk róla, két héttel azután, hogy meghaladta Budapesten, illetve Győr-Moson-Sopron megyében a német járványügy számára kritikus határértéket a fertőzöttek száma, rögtön rákerültek a kockázatos besorolású térségek listájára. Ebből a német reakcióidőből, illetve a legfrissebb magyar járványterjedési adatokból kiindulva sajnos pár héten belül akár egész Magyarország is kockázatos besorolásúvá válhat a németeknél, de legalábbis Csongrád-Csanád, Pest, Fejér, Vas és Komárom-Esztergom megyék tényleg a veszélyzónában vannak ebből a szempontból. 
Országos tisztifőorvos: egyre több embert kezelnek kórházban. Az utóbbi hetekben emelkedő tendenciát mutat a koronavírus-fertőzés miatt kórházban kezeltek száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján, amit lentebb Ön is megtekinthet videón:
 
MTI 2020. szeptember 28.
loading...