Header Ads

A nyugdíjasoknak üzent a Momentum alapító politikusa: "Nyugger, ne szavazz, úgysem élsz már sokáig, hiszen.."


Maradjanak otthon, ne szavazzanak, ne szóljanak bele a közügyekbe az öregek, mert nem értenek hozzá úgy, mint a momentumos fiatalok, és úgyis nemsokára mennek a föld alá – nagyjából ez az üzenet kristályosodik ki a Momentum alapítójának internetes zöngeményéből.
Kádár Barnabás nem érti, miért mennek, miért mehetnek egyáltalán szavazni azok, akiknek már úgyis minden mindegy. A kis Kádár dörgedelméből éppen csak az maradt ki, hogy mindjárt segítsük is át a túlvilágra a buta nyugdíjasokat, mert csak láb alatt vannak, akadályozzák a momentumosok kiteljesedését, világmegváltó haladását… A momentumos Kádár Barnabás kikéri magának, hogy az idősek döntsék el az ő jövőjét. Felháborodott hangú Facebook-posztjában a lengyel elnökválasztás sajnálatos eseményei kapcsán (a konzervatív Duda győzött Soros és a nyugati ballibek közös jelöltje ellen) arra a mélyenszántó következtetésre jut, hogy az időseknek nem kéne szavazniuk. Hiszen Lengyelországban az öregek sokkal nagyobb hányada voksolt a „populista” (értsd: a nép érdekeit figyelembe vevő, nemzeti elkötelezettségű, nem világproletár) jelöltre, mint fiatal. Tehát az öregek döntenek a fiatalok jövőjéről, holott a voksolás következményeit jó részük már meg sem éli. Tudniillik hamarosan elhaláloznak.
Már a bejegyzés címe is mély humánumról, tisztelettudásról, bölcsességről, az idősebb korosztály megbecsüléséről árulkodik: Miért az idősebbek döntik el a jövőnk? Kádárt nemcsak Duda sikere miatt bosszantja a nyugdíjasok szavazása, hanem Trump megválasztása, a Brexit és Orbán Viktor harmadik kétharmada miatt is. Szerinte mindegyikről ezek a matuzsálemek tehetnek. Szomorkodásához táblázatot is mellékelt, amelyen az látszik: a fiatalok (18-29), illetve az idősek (60+) mekkora hányada szavazott rájuk.
Ilyeneket ír a dühbe gurult momentumos:
"Kicsit leegyszerűsítve a populisták megnyerték az idősebb, szegényebb, vidéki és alacsonyabb iskolázottságú szavazókat, míg az ellenzék tarolt a fiatal, tehetősebb, városi és iskolázottabb szavazók között. (…) Úgy nyernek pár százalékponttal a populisták, hogy a társadalom aktívabb és még évtizedekig termelő rétegei erős többséggel ki nem állhatják őket. Ugyanezt látom ráadásul a klímaváltozás, a környezetvédelem és sok más területen is. Ebbe pedig kódolva van a társadalom szétszakadása és a generációk közötti szolidaritás megszűnése. Bár óriási tabu övezi, ilyenkor bennem mindig felmerül az, hogy miért is van minden embernek ugyanúgy egy szavazata.
Természetesen nem szeretném elvenni senki választójogát. Ehelyett célravezetőek lehetnek olyan idősebbek által indított kezdeményezések, mint:
– Ne menjen el szavazni, hanem hagyja inkább a fiatalokra a döntést, úgyis ők szenvedik meg majd a következményeit. – Ha minden unokája másra szavaz, akkor lehet érdemes távol maradni az adott választástól inkább." Kádár Barnabás nem érti, miért mennek, miért mehetnek szavazni az öregek. Az idős magyarok. Nagy- és dédszüleink. Hiszen nekik már úgyis mindegy, fél lábbal a sírban vannak. S Kádár szerint hülyék is, mint a föld. A kis Kádár dörgedelméből éppen csak az a megoldási lehetőség maradt ki, hogy mindjárt segítsük is át a túlvilágra a nyugdíjasokat, mert csak itt lábatlankodnak, akadályozzák a momentumos hülyegyerekek nagy világmegváltását, kiteljesedését. Hahó, idős magyar honfitársaim! Ugye, tetszenek majd emlékezni mind erre 2022-ben, a szavazóurnáknál? 
forrás: PestiSrácok
loading...